Waiting For “Sang Pemimpi”

November 2, 2009 at 8:19 am 8 comments

Sang Pemimpi is a sequel from box office movie “Laskar Pelangi” based on a book of the same name, last year I was crying a little bit while watching this movie, ehm..my first time crying because of a movie ^_^  Jadi bisa dibilang gw berharap banyak sama film Sang Pemimpi ini, apakah akan menangis untuk kedua kali nya? We’ll find out about it later hahaha..! I have already read all the tetralogy of Laskar Pelangi, this is 4 series novel that is created by Andrea Hirata, and Sang Pemimpi is my favorite among those 4 novels. I found the trailer vidio of Sang Pemimpi the movie on youtube, check this one out:


(credit goes to: TheSyamsamurai)

Sang Pemimpi will show us about life story of a boy named Ikal in his teenage period, with his best friends, Arai and Jimbron. Arai, who is Ikal’s cousin, is a orphan who has a big dream and always has a powerfull spirit. Together with Ikal, they have intention to study abroad. And Jimbron, a special figure who has a strange behaviour, such a kind of sickness, called obsesive compulsive. He really likes anything about horse. Jimbron reminds me of my self who loves 1n2d so much, is it some kind of obsesive compulsive? wekekeke..

NUGIEYang bikin gw agak kaget adalah cast para pemain nya. Ada 3 orang yg menarik perhatian gw yaitu: pak Balia, Zakiah Nurmala, dan Arai dewasa. Pak Balia termasuk tokoh penting dalam Sang Pemimpi, sebagaimana pak Harfan & bu Muslimah di Laskar Pelangi, karena beliau lah yang pertama kali memperkenalkan Sorbonne kpd Ikal, nah peran pak Balia ini dimainkan oleh musisi Nugie! Nah lo, gw blom pernah liat Nugie main sinetron atau film (correct me if I’m wrong) ckckck..mudah2an tdk mengecewakan.

MAUDYZakiah Nurmala, cinta mati nya si Arai, dimainkan oleh Maudy Ayunda yg sebelum nya pernah main sebagai Rena di film “Untuk Rena” masih inget? Waktu dulu dia masih kecil, skarang udah beranjak dewasa cantik lho, secara fisik cocok memerankan tokoh Zakiah Nurmala. Semoga Maudy Ayunda bukan cuma cocok memerankan Zakiah Nurmala secara fisik tapi akting nya juga bagus, amin.

ARIELLast but not least, Nazriel Irham as Arai (dewasa)!! Oh my God, is he the same Nazriel Irham from Peterpan a.k.a Ariel? hahaha..that cracks me up! Kok bisa siy yang kepilih jadi Arai malah Ariel? No offense, gw cuma ngga nyangka kalo Ariel bisa akting. Sama seperti harapan gw buat buat Nugie dan Maudy, semoga ariel ngga jadi duri dalam daging di film Sang Pemimpi ini. Ayo rame2 kita tunggu penayangan film ini awal Desember.

(all pictures credit: gedeblog.net)

______________________________________________________________________________________________
edit: atas info dari Vanny, maka post ini gw edit sbg berikut

The 11th edition of Jakarta International Film Festival (JIFFest) will commence with one of the most anticipated Indonesian films this year, Sang Pemimpi (The Dreamers). The film is a sequel of last year’s Laskar Pelangi (The Rainbrow Troops), the highest grossing Indonesian box-office of all time, with 5 million local audiences watching the film on the big screen. Beyond the local shore, the film has been screened in this year’s Berlinale under Panorama section, Hong Kong International Film Festival, Singapore International Film Festival, Udine Far East Film Festival in Italy, Barcelona Asian Film Festival, Los Angeles Asia Pacific Film Festival and an independent film screening tour throughout Australia.
(source: http://www.jiffest.org)

Entry filed under: ga penting. Tags: , , , .

a.n.jell is not my type Noraebang Game

8 Comments Add your own

  • 1. ucul  |  November 2, 2009 at 10:02 am

    gag maen ke trednya di LI juga katja ??
    disana banyak yang kaga demen arai dewasa juga ..
    para fans arai dewasa jadi tersingkir en males mampir kesana ..
    LOL

    Reply
    • 2. owen47  |  November 2, 2009 at 1:19 pm

      eeh ada Ucul..wekeke..nickname nya lucu banget siy Galz..
      gw ga tau kalo ada tret nya di LI, ntar deh kapan2 maen kesana.
      Nah lo, kirain gw doang yg ilfeel ma ariel sbg arai..ckckck..parah!
      Emang ga ada org laen yg lbh kompeten apa ya buat meranin arai??

      Reply
  • 3. ucul  |  November 2, 2009 at 2:48 pm

    ucul dibalik kan lucu ..
    gu kan ucul <- narsis parah -_-

    rada sepoy siy,, gag serame tred korea ..
    iya,, anti aril ma aril lover mpe berantem wkakakak ..
    tapi aril lover terusir dengan sukses ..

    Reply
  • 4. vanny  |  November 4, 2009 at 4:02 am

    katja
    lu sama ama gw, dari ke-4 novel gw paling demen ma sangn pemimpi n paling kecewa ma Maryamah karpov.
    btw tayang tgl brapa ya???

    Reply
    • 5. owen47  |  November 4, 2009 at 4:34 am

      tayang 17 des 2009 sist.. HARUS NONTON!!
      I have the same feeling with you bout Maryamah Karpov.
      Coba streaming vidio yg gw pasang di atas, ada scene trio ikal, jimbron, arai lg menganga gara2 liat poster film yg aduhai wekekeke..

      Reply
  • 6. vanny  |  November 5, 2009 at 4:05 am

    jah………. gw ga bisa nonton😦😦

    gw pulkam tgl 16 dec say….

    gw nuntun Jiffest aja deh.

    ktnya neh film jd film pembuka di Jiffest tgl 4 december, n lbh bangga lg, neh film indonesia pertama yg jd pembuka jiffest.

    Reply
  • 7. batnam  |  December 20, 2009 at 2:30 am

    keren kok guys,, gw udah nonton.. nah hasilnya
    ARIEL lumayan juga aktingnya..

    Reply
    • 8. owen47  |  December 20, 2009 at 5:28 am

      batnam….wah mupeng gw, mpe skarang blm sempet nonton niy!
      OK deh…looking forward for ariel, smg ga mngecewakan, amin..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Katja on Twitter

Shinhwa – Hey Dude!

Categories

Recent Posts

my archives

Blog Stats

  • 276,586 hits

%d bloggers like this: